Leonoor.reismee.nl

Indruk BA

Ik wil jullie een kleine indruk geven van Buenos Aires. BA is een onwijs grote stad met ongeveer 3 miljoen inwoners. Het is de hoofdstad van Argentinie en ook de grootste stad.
Je hebt de straat 9 de Julio ( dit is de datum van de bevrijding ) en deze straat is de breedste straat van de wereld, de stoepranden liggen ongeveer 140 meter uit elkaar. Als ik `s ochtends de subte naar school pak stopt deze op de 9 de Julio, dus ik passeer `m iedere dag.
Er zijn erg veel wijken, maar in de meeste hoef je in principe niet te komen, omdat het ook te gevaarlijk is. Ik woon in de wijk Belgrano, wat een chique gedeelte is van BA.

Overal op de stoep ligt hondenpoep, waar ik natuurlijk ben eenBOOOOG omheen loop, behalve die ene keer dat ik bijna uitgleed door een verse drol. Het is een drukke stad, met veel bussen, taxi´s en persoonsauto`s.

Als ik naar school moet, moet ik 3 blokken de berg op om bij mijn subte halte te komen, Olleros. Dit is subte D. Ik vind dat het de hoofdlijn is, omdat bijna alles met deze subte bereikbaar is, maar niet iedereen is het daar mee eens. Ik woon in een groot gebouw met 12 appartementen, ik op de 3e verdieping met de familie Socolinsky. Als ik beneden kom met de lift, staat de doorman al te wachten om de deur open te doen en mij een fijne dag te wensen. ( raar is dat!!)
Eenmaal in de subte is het een mierenhoop, drukte van jawelster, duwen, drukken, pff, moet altijd m´n jas uit doen, want anders zweet ik dood. Eenmaal uitgestapt na 11 haltes bij 9 de Julio hoef ik gelukkig nog maar 5 minuten naar school te lopen. Dit is een gebouw die op de hoek van de beroemde straat Peròn is gevestigd.

Deze week heb ik nog klassikale lessen, maar voor volgende week heb ik besloten privé les te nemen, omdat er niet echt voordering in mijn spaans zit. Ben toch een beetje verlegen om het te spreken, dus het oefenen komt er niet echt van.

Deze week heb ik een druk programma met Kath en All, gister zijn we naar Cementerio de la Recoleta geweest en hebben we het graf van Eva Peròn gezien. ( Foto`s volgen ). Op de begraafplaats waren niet zomaar graven te zien, maar giga gebouwen. We hebben het duurste graf gezien, deze was 3 miljoen dollar en was van een directeur van een ziekenhuis samen met z`n vrouw.

Net uitgebreid geluncht bij de meest grappige chineese toko ooit, waar je alles, maar dan ook alles kan krijgen van topkwaliteit voor een duppie. Zometeen heb ik pilates les en vanavond ga ik tango dansen samen met Brooke en klasgenootje van mij uit Australië in La Catherdral.

Morgen samen met Allyson, Brooke en misschien Katharina ( ze is bang ) naar de dierentuin. Lujan zoo, dit is een dierentuin waar je tijgers kan aaien, spannend dus! `S avonds gaan we naar een after officeborrel in Puero Madero op een boot, de Madero boat. Dit begint rond 9 uur, dus dat is goed te doen door de weeks. Al het stappen begint hier namelijk pas om 2uur ´s nachts, dus door de week is het bijna niet mogelijk aangezien school om 9uur begint. Een drankje doen kan ook pas om 11 uur om in een beetje gevulde toko te zitten, want anders ben je de enige.

Hoop jullie een beetje een duidelijke indruk te geven.
¡Beso y abrazo! Leonoor

Lois

Maak het mooi!

ans stroink

Weer een goed verhaal!Ik hoop dat de leeuwen geen honger hadden toen je ze aaiden,je avontuurt er lustig op los,ga lekker zo door,maar pas goed op jezelf!Oma Ans.

Leo

Ha omie, de zoo was helaas gesloten vanwege het slechte weer. Proberen het maandag weer, dan vertel ik hoe het was! Blij dat je nog steeds van de verhalen geniet! Kus